Dela sidan på sociala medier

Tomter i Grästorp

I Grästorp har du nära till både natur, idrott, skola och service. Kommunen har en tomtkö för dig som vill bygga nytt. Du som står i tomtkö får möjlighet att köpa kommunens lediga tomter.

Grästorps kommuns tomtkö

Är du intresserad av småhustomterna som planeras i Grästorps kommun och vill få utskick när nya tomter finns tillgängliga? Då ska du ställa dig i tomtkön!

Den med högst köpoäng som har gjort en intresseanmälan får chans att köpa först. Tomtkön är öppen för dig som privatperson och företagare. Du måste vara myndig för att ställa dig i kön.

Om du anmäler intresse för en tomt och tackar nej till erbjudande om att få köpa tomten tre gånger kommer du att åka ur tomtkön. Det betyder att du endast bör anmäla intresse till en tomt som du kan och vill köpa.

De fullständiga reglerna för försäljning och fördelning av tomter finns på vår sida för styrande dokument.

Köpa tomt utan att stå i tomtkön

Tomter som redan erbjudits till tomtkön men där ingen visat intresse kan säljas omgående till intresserade köpare ovavsett om köparen står i tomtkön eller inte. Mer information om eventuella lediga tomter finns på sidan för respektive bostadsområde:

Ställ dig i tomtkö

Ställ dig i tomtkön via självservice Länk till annan webbplats..

Personer i tomtkön kontaktas via e-post, det är därför viktigt att du anger en e-postadress som du använder.

Avgift för tomtkö

Du behöver också betala en engångsavgift för att din köplats ska vara aktiverad. Avgiften är 500 kronor och du betalar till bankgiro 5479-7816. Som meddelande skriver du "Tomtköavgift".

Glöm inte att betala avgiften för att aktivera din köplats!

Behöver du hjälp?

Om du behöver hjälp att fylla i webbformuläret för att ställa dig i vår tomtkö kan du komma till medborgarkontorets reception eller besöka IT-pedagogen som arbetar på biblioteket.