Dela sidan på sociala medier

Tomter i Grästorp

I Grästorp kan du köpa tomter med centralt och samtidigt naturnära läge till ett mycket förmånligt pris. Kommunen har en tomtkö för dig som vill bygga nytt. Tomtkön styr turordningen för vilka som får köpa kommunens lediga tomter av de som anmält intresse.

Just nu har vi inga lediga lediga tomter. Nya tomter kommer som tidigast att presenteras våren/sommaren 2022. Ställ dig gärna i tomtkö, och håll utkik här om du vill bygga hus.

Hur fungerar tomtkön?

Den med högst köpoäng som har gjort en intresseanmälan får chans att köpa först. Tomtkön är öppen för dig som privatperson och företagare. Du måste vara myndig för att ställa dig i kön.

Om du anmäler intresse för en tomt och tackar nej till erbjudande om att få köpa tomten tre gånger kommer du att åka ur tomtkön. Det betyder att du endast bör anmäla intresse till en tomt som du kan och vill köpa.

Läs de fullständiga reglerna för försäljning och fördelning av tomter här. Pdf, 675.5 kB.

Ställ dig i tomtkö

Ställ dig i tomtkön via självservice.  Länk till annan webbplats.

Personer i tomtkön kontaktas via e-post, det är därför viktigt att du anger en e-postadress som du använder.

Avgift för tomtkö

Du behöver också betala en engångsavgift för att din köplats ska vara aktiverad. Avgiften är 500 kronor och du betalar till bankgiro: 5479-7816. Som meddelande skriver du "Tomtköavgift".

Glöm inte att betala avgiften för att aktivera din köplats!

Behöver du hjälp?

Om du behöver hjälp att fylla i webbformuläret för att ställa dig i vår tomtkö kan du komma till medborgarkontorets reception eller besöka IT-pedagogen som arbetar på biblioteket.