Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 2 september 2020

Kulturhuset bjuder in till… Konserthuset!

Kulturhuset kommer till mångas glädje att kunna genomföra kulturonsdagarna i höst, fast under lite andra former.
Vi har fått tillgång till Konserthusets stora biosalong med plats för 250 personer, så där går det att under trygga former och med rejäl distans ta in 50 personer. Vi är mycket tacksamma och glada för detta samarbete med Konserthuset, säger Hanna Sundblad, kulturutvecklare på Kulturhuset.

Vad gäller programmet så är några av de programpunkter som i våras ställdes in på grund av corona, flyttade till i höst istället, bland annat säsongspremiären och kvällens föreställning Ja tack! – iscensättning av Sonja Åkesson texter.
Det känns väldigt spännande att få uppleva Åkessons dråpliga vardagsrealism iscensatt på det här sättet, tycker Hanna Sundblad.

Även utställningen Det som göms i skog (kommer hänga i Bellmasalen, Kulturhuset), konserten med JSQ och föredragen Hållbara matval och Vår tid med jorden har flyttas fram. Dessutom går föredraget Att arbeta och leva i Nordkorea i repris, då det var så många som inte fick plats då det kördes i våras.

I övrigt blir det förstås mera musik i olika former - latinamerikanska tongångar med Desperados, operasång av Viktoria Karlsson ackompanjerad av Hanna Carlsson, visor med Ingmar & Ingela och svängig julkonsert med kulturskolan. Även föredragen rör sig över vitt skilda områden, det handlar om alltifrån sjuksköterskeuppdrag i krigszoner världen över, till livet som elitidrottare och om skrönor och sägner kring gammalt julfirande.

Verkligheten bakom Min pappa Marianne

Särskilt glada är vi över att vi lyckats få Ann-Christine Ruuth till Grästorp. Hon kommer bjuda på en stark och personlig berättelse om sina erfarenheter som transsexuell och då hon som prästen Åke berättade för omgivningen att hon istället ville kallas för Ann-Christine. Biosuccén Min pappa Marianne, med Rolf Lassgård i huvudrollen, bygger på Ann-Christine dotters bok.
Arrangemanget är ett samarbete mellan Grästorps kommun, Socialstyrelsen, Folkhälsorådet och Ungdomsmottagningen i Grästorp.

Det känns förstås jätteroligt att vi under rådande omstädigheter nu är på banan igen och dessutom kan erbjuda ett så brett program till grästorparna. Och till många andra också förstås! avslutar Hanna.


Info kulturonsdagarna hösten 2020:

Plats: Biosalongen, Konserthuset (utom utställningen Det som göms i skog som kommer hänga i Bellmansalen, Kulturhuset, det blir dock inget vernissage p.g.a corona)
Tid: Onsdagar kl 19
Max 50 pers – förhandsbokning via biblioteket, Kulturhuset tel 0514-580 30
Ingen caféservering

Programfolder hösten 2020 Pdf, 2.6 MB.