Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 20 november 2020

Skärpta allmänna råd förlängs i Västra Götaland

Den 29 oktober beslutade Folkhälsomyndigheten tillsammans med Länsstyrelsen om skärpta allmänna råd. Nu förlänger man råden till den 13 december.

Antalet nya positiva fall har nu ökat sex veckor i rad. Under vecka 46 rapporterades 4 192 nya fall i Västra Götaland. Grästorp är inget undantag, här rapporteras 19 fall under vecka 46 i Västra Götalandsregionens statistik. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skärpta råd i tre veckor

De skärpta råden gäller i hela Västra Götaland fram till och med 13 december.

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Undvik att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.
  • Alla verksamheter bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de skärpta råden. Det kan exempelvis innebära att minimera antalet besökare vid samma tidpunkt.
  • Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de skärpta råden. Det kan exempelvis vara att uppmana personalen att arbeta hemifrån och att skjuta upp tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten.

Här finns nyheten på Västra Götalandsregionens hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.