Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 26 maj 2022

Seniormässa 19 maj

I torsdags arrangerade Grästorps kommun en seniormässa med fokus på digital hjälp i vardagen. Mässan lockade många besökare som bland annat fick utforska välfärdsteknik och gå en digital tipspromenad.

Filmen ovan visar en snabbtitt på vad besökarna fick uppleva under mässan den 19 maj 2022.

Station digital tipspromenad. På bild Sofia Engström, Folkhälsostrateg i Grästorps kommun

I samlingssalen i Kommunens hus fanns digitaliseringsambassadörer på plats som guida besökarna vid de olika tekniska prylarna som ingår i kommunens välfärdsteknik. I visningsmiljön för välfärdstekniken kunde man känna och klämma på bland annat digitala terapidjur, balansplattor och mobil lyftstol.

Samlingssalen, station digitala terapidjur

Samlingssalen, station Yeti tablet

Samlingssalen, station Treax Pads balansplattor

Vidare i Seniorcenters lokaler kunde man besöka lokala utställare som visade upp sina digitala tjänster och guidade besökarna i deras montrar. Här passade många besökare på att ställa frågor, få ny information och tips om tekniska tjänster som de kanske inte var bekanta med sedan innan.

Seniorcenter, montrar med lokala utställare

Seniorcenter, montrar med lokala utställare

Sammanfattningsvis blev mässan en succé och alla som var involverade i arrangemanget blev glatt överraskade av folkströmningen under dagen eftersom det har varit svårt att gissa hur många besökare som skulle komma i slutändan.