Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 23 januari 2017

Ökat antal inbrott i Grästorp under 2016

Under 2016 skedde 17 bostadsinbrott i Grästorp. Vilket är en liten ökning mot tidigare år enligt Polisens statistik. Läs tipsen nedan om hur du kan skydda dig.

- Det är svårt att helt freda sig och sin bostad mot inbrott. Men ett tips är att se över sitt boende och då främst låsen på dörrar och fönster. Har man källare kan det vara bra att förse källarfönster med galler eller installera ett larm, säger Torbjörn Walthersson, kommunpolis i Grästorp.

Av de sjutton inbrott som genomfördes under 2017 kunde fyra av dessa klaras upp. Siffran är den högsta på fyra år och kan jämföras med 2014 då elva inbrott gjordes under året. De flesta inbrotten sker under höstmånaderna och det är framförallt smycken och kontanter som tjuvarna är på jakt efter.

- Bor man i en äldre fastighet med uppvuxen trädgård bör man gallra lite runt huset. Syftet med det är att tjuven inte ska kunna gömma sig och jobba ostört, säger Torbjörn Walthersson.

Ett annat sätt att förebygga inbrott är att gå ihop och samverka med övriga boende i ett område genom så kallad grannsamverkan.

- Enligt forskningar har det visat sig att i områden där man startat grannsamverkan där det tidigare varit mycket inbrott och annan brottslighet har brotten minskat med upp till 20 %, säger Torbjörn Walthersson.