Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 24 februari 2017

Vill du bli mer klimatsmart?

Ansök till projektet klimatsmart familj!

Vill du bli mer klimatsmart och samtidigt spara pengar? Ansök till vårt projekt Klimatsmart familj - vi ger dig tips och utbildning i en klimatsmart vardag!

Under våren kör Skara, Vara, Essunga, Grästorp och Götene igång projektet Klimatsmart familj, där energirådgivare under 10 veckor kommer att coacha 15 familjer till en mer klimatsmart vardag. De familjer som väljs ut att delta kommer att få hjälp och tips om hur de kan minska sin energiförbrukning och göra bättre miljöval i vardagen. Syftet är att sprida information, kunskap och lösningar för en mer hållbar vardag.

Från och med den 20 februari till och med den 5 mars kan du som är intresserad av att delta i projektet, och uppfyller sökkriterierna, anmäla ditt intresse för att delta i projektet.


Kriterierna är:
· Du och din familj ska äga ett hus, som måste vara äldre än 10 år
· I er familj ska det finnas ett eller flera barn
· Någon i familjen behöver också ha ett Facebookonto, då projektet kommer att kommuniceras där.

Senast den 10 mars meddelas vilka familjer som valts ut att delta i projektet, därefter löper projekttiden 13 mars – 4 juni. Under denna tid kommer samtliga deltagande familjer att få en gemensam introduktion i hur man kan leva mer hållbart och ett hembesök där energirådgivarna ger tips och råd till förbättringar i hemmet. Alla deltagare kommer också få ett antal utmaningar som kommuniceras på projektets Facebooksida. Där ska deltagarna också lägga upp och dela med sig av hur det går med utmaningarna.

För varje genomförd utmaning premieras de deltagare som energirådgivarna bedömer visat bäst resultat eller gett bäst motivering med olika produkter som underlättare en mer klimatsmart vardag.

Alla deltagande familjer kommer att få en energimätare och ett startpaket med LED-lampor.

Vi kommer dessutom lära deltagarna mer om hur man kan avfallssortera, minska matsvinnet och minska sin köttkonsumtion.

Låter det intressant? Skicka din ansökan via formuläret nedan redan idag!

Välkommen med din anmälan till skara.se/klimatsmartfamilj.