Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 11 september 2017

Moveit-dagen ska sätta alla i rörelse

Under den traditionella moveit-dagen kan du oavsett ålder prova på olika lokala inomhus och utomhusaktiviteter den 16 september mellan klockan 09:00- 12:00 på Lunneviområdet. Allt helt gratis.

Grästorp är känt för ett aktivt och framgångsrikt föreningsliv. Och med Lunnevi som bas och aktivitetsområde har alla möjlighet att prova en rad olika aktviteter under några timmar. Samtidigt bjuder ICA och Hemköp på frukt.

Under moveit-dagen finns det möjlighet att i Åse & Vistehallen prova på bågskytte, innebandy, bordtennis, kampsport, mattcurling och hälsoborgen.

Men även Boule, fotboll, golf, ishockey, orientering, ridning och tennis.

I den öppna zonen finns Varaslättens buggare och Anna Harjapää, världens starkaste kvinna som också vill vara med och få fler att röra på sig.

Att röra sig är viktigt

Goda aktivitetsvanor i befolkningen ger betydande positiva effekter på folkhälsan. För att främja fysiska aktiviteter skapades 2014 projektet #moveit i Grästorp. Projektet har tidigare riktat sig främst till barn i grundskolan, men i år vänder det sig till alla oavsett ålder.

Samverkan

Projektet är ett samverkansprojekt mellan kommunens föreningar, Grästorps kommun, SISU Idrottsutbildarna, Västra Götalands Idrottsförbund, Folkhälsorådet och Åse & Viste Sparbank med flera.