Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 28 september 2017

Framtidens seniorer inbjuds till "teatime"

För att få reda på hur framtidens seniorer vill leva och bo i Grästorp inbjuds alla över 50 år till en medborgardialog och "teatime" den 24 oktober klockan 18-21 i Bellmansalen i Kulturhuset.

Med hjälp av synpunkter från invånarna vill Carina Torpenberg (M) och Tobias Svensson (S) från sociala utskottet tillsammans med tjänstepersoner och representanter från Trygga Hem i Grästorp få en bild av hur man som Grästorpare vill leva och bo i kommunen i framtiden. Frågeställningarna kan vara många.

-Vi vill lyssna på de som är mitt i livet, som har frågor om sitt framtida seniorliv eller som redan idag är senior eller anhörig och som har ideér och tankar hur vi tillsammans kan skapa ett ännu bättre Grästorp, säger Nina Schmidt, kommunens utvecklingscoach, som just nu jobbar med en genomlysning av samtliga sociala verksamheter där medborgardialogen är en del av detta.

Medborgardialogen skall resultera i att man som senior i framtiden ska känna sig trygg av att vilja leva och bo i kommunen.

-Målet är även att Grästorps som kommun skall vara på framkant inför framtiden för att visa vårt intresse av invånarnas idér och önskemål, säger Nina Schmidt.

Under kvällen bjuds på Grästorpsbakelser. För rätt antal bakelser ber vi dig därför maila önskat deltagande till Nina Schmidt.

Du kan även nå henne på mobilnummer 072-023 67 95.