Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 4 oktober 2017

Dubblad polisnärvaro i Grästorp

Från och med den nionde oktober dubblar polisen i Västra Skaraborg sin närvaro i Grästorp med sitt mobila poliskontor från 2 till fem timmar varje vecka under måndagar.

Anledningen är att polisen köpt in ytterligare ett mobilt poliskontor som från och med 41 blir uppdelade i Västra och Östra Skaraborg ansvarsområde. I Grästorp kommer samtidigt en radiobil finnas på plats för att utföra uppdrag inom ramen för de medborgarlöften som utlovats mellan Polisen och Grästorps kommun. Hastighetskontroller på Södergatan är en av dessa uppdrag.

För Västra Skaraborg innebär det att besökstiden förlängs under aktuell besöksdag även i Götene och Nossebro. Uppställningsplatsen sker som tidigare utanför Kulturhuset varje måndag mellan klockan 09:00-14:00. På det specialutrustade rullande poliskontoren kan de flesta enklare ärenden utföras förutom pass och vapenhantering.

-Syftet är att ge en ökad tillgänglighet i Grästorp där det saknas en polisstation, säger Roger Olofsson, gruppchef vid Polismyndigheten i Lidköping.