Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 22 november 2017

Avtackning av omtyckta trotjänare

Under onsdagen avtackades åtta anställda inom social verksamhet som skall gå i pension efter många års tjänstgöring.

Pensionärerna avtackades under en lunch på Konserthuset i Grästorp där Carina Torpenberg, ordförande i sociala utskottet höll tal, delade ut blommor kramade alla och tackade dem för alla år i kommunens tjänst.

För Birgitta Karlsson, enhetschef på Vistegården, blev avtackningen speciell eftersom det inte bara är hon, utan flera av hennes medarbetare som går i pension samtidigt.

Positiv utveckling inom äldreomsorgen

-Det är ett generationsskifte på gång vilket innebär att det kommer bli ett otroligt tapp i erfarenhet när så många slutar samtidigt på Vistegårdens äldreboende. Men samtidigt tar ju en ny generation över med många nya friska krafter, säger Birgitta Karlsson.

Birgitta Karlsson började arbeta inom äldrevården i Grästorp redan som 17-åring. Hon trivdes och valde därför att stanna kvar inom yrket. Under årens lopp vidareutbildade hon sig och fick på nära håll följa den positiva utvecklingen som skett inom äldreomsorgen genom åren. 2008 blev Birgitta enhetschef på Vistegården.

Äldreomsorgen har ändrat focus

-Yrkeslivet har varit en fantastisk livsresa. När jag började jobba låg focus nästan enbart på att städa hos de boende. Idag är det focus på att göra en bra dag för de boende på Vistegården. Det har alltid varit lika roligt att gå till jobbet varje dag. Dels för sammanhållningen bland personalen men även alla möten med de boende och anhöriga. Jag har samtidigt fått ta del av oändligt många spännande livsberättelser de äldre delat med sig av, säger Birgitta Karlsson.

Den sista januari gör Birgitta sin sista arbetsdag. Efter den dagen är det morgonpromenader och träning som kommer stå i focus i hennes nya liv som pensionär.

Bakre raden på bilden:

Miriam Skogvard, habiliteringsassistent Velandagatan

Kerstin Selander-Fredriksson, undersköterska Vistegården

Marie-Louise Sundberg, undersköterska Vistegården

Kerstin Dahlin, undersköterska Vistegården

Agneta Johnsson, undersköterska Vistegården

Främre raden:

Birgitta Karlsson, enhetschef Vistegården

Marie-Louise Sahlin undersköterska Vistegården

Sonja Magnusson, undersköterska Vistegården