Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 3 augusti 2018

Uppdatering om bevattning med å-vatten

Kommunen har idag tagit emot ett förbud från Länsstyrelsen mot att ta vatten ur Nossan för att bevattna fotbollsplanerna.

Efter att kommunen både yttrat sig i ärendet och i en ändringsansökan minskat mängden vatten som skulle tas ut, står det nu klart att Länsstyrelsen förbjuder kommunen att ta vatten från Nossan för att bevattna fotbollsplanerna. Beslutet gäller omedelbart, även om det överklagas. Det innebär att fotbollsplanerna inte längre kommer att bevattnas.

Den snö som kommer från ishallen läggs ut på fotbollsplanerna, dvs ca 3 eller 4 kubikmeter vatten per dag. Isen spolades med kommunalt vatten för en tid sedan. Isen innehåller vid nyspolning inte särskilt mycket vatten, ca 56 kubikmeter, så det är inte någon större mängd som kan tillföras fotbollsplanerna genom "snötillskottet", men det är i vart fall något.

Kommunen kommer att bevattna kommunala nyplanterade träd med vatten som hämtas från Dättern för att inte förlora nyplanterade värdefulla träd. Det innebär att vatten hämtas utanför zonen som omfattas av förbudet. Några större mängder vatten kan inte hämtas den vägen.

Nu håller vi alla tummar för regn inom en snar framtid!