Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 17 augusti 2018

Telefonnummer på fel plats på röstkort

Under perioden 16-22 augusti skickar Valmyndigheten ut röstkort till alla som har rösträtt i valet den 9 september. Dessvärre har telefonnumret till din kommun och telefonnumret till Länsstyrelsen bytt plats på röstkortet. Tryckfelet har ingen betydelse för väljarens rösträtt och röstkortet går att använda som vanligt.

De telefonnummer som anges på röstkortet är korrekta, men de står på fel plats och Valmyndigheten beklagar detta.

Telefonnumret som anges till kommunen längst ned till vänster på röstkortet är telefonnumret till länsstyrelsen. Telefonnumret som anges till höger i rutan med rubriken ”Om uppgifterna på röstkortet inte stämmer” är numret till kommunen.

Det här gäller

  • Har du frågor som rör röstning i din kommun ska du ringa din kommun. Här hittar du telefonnnummer till valnämnderna i kommunerna Pdf, 70.4 kB, öppnas i nytt fönster..
  • Om du upptäcker att dina uppgifter på röstkortet inte stämmer ska du ringa till Länsstyrelsen för att begära rättelse i röstlängden. Det ska du göra senast den 28 augusti. Numret till Länsstyrelsen i Västra Götalands län är 010-224 40 00.
  • Har du allmänna frågor om valet och det svenska valsystemet kan du vända dig till Valmyndigheten på telefon 020-825 825.
  • Tryckfelet har ingen betydelse för väljarens rösträtt och röstkortet går att använda som vanligt.

Valmyndigheten beklagar det inträffade. Länsstyrelserna och kommunerna arbetar nu för att sprida informationen.