Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 28 augusti 2018

Nu kan du dricka vattnet även i Lidköping

Lidköpingborna och de hushåll i Grästorps kommun från pumpstationen i Gunnarstorp mot Vara kan återigen dricka vattnet utan åtgärd. Provresultat visar att dricksvattnet i Lidköping är ofarligt att dricka.

I onsdags kväll upptäcktes tarmbakterier i dricksvattnet i Lidköpings kommun och då Grästorp är inkopplade på samma vattensystem gick vi ut med rekommendation att koka vattnet innan det används.

Grästorp har vattenförsörjning från både Lidköping och Ryda. Vi stängde av vattenflödet från Lidköping i onsdags kväll och har sedan dess tagit 100% av vårt vatten från Ryda. Vi har därefter tagit prover på vattnet vid två tillfällen. Båda provresultaten visade att det inte finns bakterier i vattnet och vi hävde därför kokningsrekommendationen fredagen 24 augusti.

Ett 70-tal abonnenter från pumpstationen i Gunnarstorp mot Vara får dock sitt vatten från Lidköping och uppmanades därför att fortsätta följa Lidköpings kommuns rekommendationer att koka vattnet. Idag, 28 augusti, har Lidköpings kommun gått ut med att det är okej att dricka vattnet utan åtgärd igen. Det gäller alltså även de abonnenter i Grästorps kommun som får vatten från Lidköping.