Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 26 februari 2019

Ny rektor och biträdande rektor till Nya Centralskolan

Rekryteringen av rektor och biträdande rektor till Nya Centralskolan är nu klar och vi hälsar vårt nya rektorsteam välkomna, Catharina Tenggren Natt och Dag som rektor och Nina Svensson som biträdande rektor.

Catharina kommer närmast från en rektorstjänst på Dalabergsskolan i Uddevalla där hon jobbat de senaste fem åren. Tidigare arbetade hon som rektor i Trollhättan under fyra år.

Nina Svensson arbetar för närvarande som tf rektor på Nya Centralskolan och är sedan tidigare anställd som lärare på skolan.

”Vi får ett rektorsteam med en erfaren rektor med stor kunskap om rollen och en erfaren lärare med lokal förankring som tillsammans med elever, personal och vårdnadshavare kommer att fortsätta arbetet med elevernas bästa för ögonen", säger skolchef Eva Dahl.

"Vi har haft 19 sökande till tjänsterna och det är fantastiskt roligt att kunna rekrytera så kompetenta rektorer till Grästorp. Deras erfarenhet, nyfikenhet, hjärta och värme kommer att tillföra mycket engagemang och driv till skolan, bildningsverksamheten och kommunen. Båda vill arbeta i Grästorp och med vår värderiktning för att möta framtiden genom Grästorp 5.0", fortsätter hon.

Tilträder 5 augusti 2019

Det nya rektorsteamet tillträder sina nya tjänster den 5 augusti 2019. I och med att Nina redan arbetar som tf rektor under vårterminen får vi en stabilitet och kontinuitet i organisationen som är viktig. Den viktigaste frågan för det nya rektorsteamet på Nya Centralskolan är relationsbyggande, att lära känna verksamheten och alla som arbetar i den. Därefter kommer de att tillsammans med elever och personal ta nästa steg i skolans utveckling.

Fram till den 5 augusti kommer Nina Svensson och Sara Hultén att fortsätta arbeta som tf rektor och tf biträdande rektor på Nya Centralskolan.

"Jag ser fram emot att arbeta som rektor i Grästorp och tilltalas av den höga ambitionsnivån och det stora engagemang som finns för förskola och skola. Att kunna bidra till kommunens värdeskapande arbete för barnen och elevernas bästa framtid känns fantastiskt hoppfullt och inspirerande", säger Catharina.

”Det är många anledningar till att jag ser fram emot jobbet som biträdande rektor", berättar Nina. "Framför allt för de trevliga eleverna och den fantastiska personalen som finns här, men även för att Grästorp är en kommun som det är fart i och det avspeglas i skolan. Att få vara med och möta alla utmaningar och möjligheter som skolan står inför kommer bli otroligt spännande", avsluter hon.