Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 14 mars 2019

Grästorp med på världens största turistmässa

Den gångna veckan har Västra Skaraborg varit representerade och haft en plats i Visit Swedens monter på världens största turistmässa i Tyskland, ITB Berlin. Målsättningen har varit att marknadsföra området mot den tyska rese- och privatmarknaden.

Tillsammans med Visit Trollhättan Vänersborg har Destination Läckö-Kinnekulle med Lidköping, Götene, Grästorp, Vara, Skara och Essunga kommuner haft en plats i Visit Swedens monter där framförallt möten med tyska researrangörer varit prioriterat.

Vi har redan idag en stark tysk kundgrupp i vårt område och att vi är på plats tillsammans, åtta kommuner från vår region med riktad marknadsföring mot denna målgrupp tror vi starkt på, säger Anna Ohlin Ek, Vd Destination Läckö-Kinnekulle.

Under lördagen öppnades mässan upp för privatresenärer och då fanns stjärnkocken Tareq Taylor på plats i montern och lagade lokala specialiteter från vårt närområde, vilket var mycket populärt bland de tyska besökarna, som bland annat fick smaka på rökt älg från Kobergs Vilt. 

Vi har direkt på plats förmedlat bokningar som exempelvis en veckas golf på Bjertorp slott, rundresor där Vänersborg Kinnekulle och Läckö Slott ingår och mycket mera, säger Juliane Thorin från Götene kommun som varit på plats, för Destination Läckö-Kinnekulles räkning, alla fyra dagarna.

Mässan beräknas ha besökts av över 150 000 personer.

Det har varit mycket givande dagar för fortsatt samverkan både inom Västra Skaraborg och tillsammans med Trollhättan Vänersborg, säger Anna Ohlin Ek, som var på plats under fackdagarna tillsammans med kollegorna Kajsa Forsell från Grästorps kommun, Mija Gustafsson, Vara, och Maria Engström Weber från Trollhättan/Vänersborg.