Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 5 april 2019

Sofia Jessen blir kultur- och näringslivschef

Efter en gedigen anställningsprocess med 35 sökande blev det bestämt att Sofia Jessen blir Grästorp kommuns kultur- och näringslivschef.

Sofia arbetar idag som näringslivs- och landsbygdsutvecklare i kommunen och tar med sig det uppdraget in i den nya tjänsten. Hon kommer att ha kvar samma roll och ansvar i Näringslivssamverkan Grästorp, NSG som tidigare.

Under de senaste tre åren har jag insett hur mycket kultur, turism och näringsliv har gemensamt och det ska bli kul att jobba i en grupp där vi tar ett helhetsgrepp kring alla dessa områden. Jag kan se att det kan ge väldigt goda synergieffekter. Vi kommer också kunna stärka organisationen och minska sårbarheten, genom att samla resurserna och organisera oss på ett nytt sätt, berättar Sofia Jessen entusiastiskt.

Sofia tillträder den nya tjänsten kring månadsskiftet mellan maj och april samtidigt som nuvarande kultur- och fritidschefen Kajsa Forsell slutar. Det blir alltså inget glapp mellan cheferna.

Det är glädjande att se att en internsökande är mest kvalificerad bland ett brett och gott antal kandidater. Det är en smart Grästorpslösning som kommer ge många positiva ringar på vattnet. Sofia är otroligt driven, innovativ och en bra person och det känns väldigt kul att välkomna henne som chef i Grästorps kommun, säger Linda Esseholt Hermansson, Kommundirektör Grästorps kommun.