Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 9 april 2019

PLAY: Praktik på kommunen får tummen upp

Filippa Gustafsson skickade en förfrågan om att få göra praktik på kommunen via sms. Nu har hon gått med Tobias Leverin, andre kommunalråd och kommunstyrelsens vice ordförande, i en vecka.

Filippa Gustafsson går i årskurs 8 på Dalängskolan i Lidköping. När eleverna skulle göra praktik under en vecka kontaktade hon Tobias Leverin, politiker i Grästorp. Nu har hon gjort en praktikvecka på kommunen.

Jag är intresserad av politik och hur man kan förändra samhället. Så min mamma föreslog att jag kunde söka hit, berättar FIlippa Gustafsson.

Du vet väl om att du alltid kan kontakta oss på kommunen med en praktikförfrågan? Om vi har möjlighet tar vi gärna emot praktikanter i våra verksamheter. Du kan skicka din intresseanmälan, med önskemål om verksamhet/uppgifter, till kommun@grastorp.se så ser vi om det går att ordna.

Du som är född 2002 och 2003 och är folkbokförd i Grästorp kan även söka feriepraktik inför sommaren 2019. Ansökan stänger 12 april. Sök via självservice. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I klippet berättar Tobias och Filippa mer om erfarenherna från veckan.