Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 18 april 2019

Kaisa Lundqvist blir ny ekonomichef

Kaisa Lundqvist blir ny ekonomichef i Grästorps kommun. Kaisa, som idag arbetar på kommunens ekonomiavdelning, tillträder i samband med att Sven Karlsson, nuvarande ekonomichef slutar.

Grästorps kommun har använt sig av en rekryteringsfirma i det här ansökningsförfarandet och hade ett 15-tal kvalificerade sökande. Under processen kom politiker och tjänstepersoner gemensamt överens om att Kaisa var det bästa alternativet för Grästorp. Kaisa har tidigare arbetat som ekonom i Grästorps kommun, i Götene kommun och innan dess som projektledare på SCB.

Det kändes fantastiskt roligt att kunna ge Kaisa erbjudandet, hon har funnits hos oss i organisationen i fyra år och vuxit allt mer. Vi vet att hon trivs i Grästorp och vi vet också att hon har fin kapacitet att göra ett gott jobb. Extra roligt att Kaisa dessutom har gått vårt framtida ledarprogram som vi arrangerar tillsammans med de andra kommunerna i västra Skaraborg. Vi såg ledarpotential i henne för flera år sedan och hon har fått möjlighet att utvecklas i vår organisation, säger Linda Esseholt Hermansson, kommundirektör

Kommunalråd Kent Larsson är också glad över rekryteringen och passar på att berömma både nuvarande och blivande ekonomichef.

Först vill jag säga att jag är stolt över Grästorps kommun som en attraktiv arbetsplats vilket vi återigen kunde se med så många kompetenta sökande även till denna tjänsten. Sven Karlsson har varit ekonomichef i snart 39 år i kommunen och gjort ett fantastiskt arbete under alla år så han går nu i pension med högsta betyg i sitt CV. Även om det var väldigt många sökande så märkte vi tidigt att Kaisa stack ut på ett positivt sätt och det är med stor glädje som jag kan konstatera att kommunen kommer att ha en stabil ekonomi även i framtiden, säger Kent Larsson.

Kaisa själv är spänd och entusiastisk över det nya uppdrag som väntar.

Jag är både glad och stolt över att ha fått detta uppdrag som ekonomichef. Det händer mycket spännande saker i Grästorp som jag ser fram emot att vara del av. Vi har också många saker på gång på ekonomienheten. Vi är mitt i upphandling av nytt ekonomisystem, vi har också tagit första stegen mot nytt lönesamarbete. Det känns väldigt roligt att få utveckla ekonomienheten vidare tillsammans med duktiga medledare, säger Kaisa Lundqvist.