Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 31 mars 2020

Bokkasse - med eller utan överraskning

För att minskade sociala kontakter i coronavirusets spår inte också ska behöva betyda minskat boklånande så erbjuder nu Grästorps bibliotek tjänsten Din bokkasse.

Tjänsten innebär att man helt enkelt ringer eller mejlar biblioteket och berättar vilka böcker man vill låna. Personalen plockar ihop titlarna och lämnar över dem i en kasse vid dörren till Kulturhuset eller erbjuder hemleverans till dem som vill. Allt för att minimera smittspridning. Dessutom har antalet omlån av böcker nu också utökats från tre till sex. Den utökade servicen gäller så länge behovet kvarstår. Liknande koncept finns på flera andra ställen.

- Vi vill ju vara flexibla och underlätta så mycket vi bara kan nu när många upplever att deras liv blir ganska begränsade, säger Marianne Möller och Anneli Lorentzon på biblioteket.

- Och för den som önskar överraskningar i sin bokkasse så fixar vi det också, skrattar Marianne och uppmuntrar alltså till att nu ta tillfället i akt att läsa något som man kanske själv aldrig skulle valt.