Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 28 april 2020

Nyrenoverat badhus öppnar till hösten

Badet är inte bortglömt. Renoveringen är i full gång, men öppnandet har skjutits fram till hösten 2020. I samband med nyöppningen söker vi även badpersonal.

Renoveringen av Lunnevibadet pågår för fullt. Enligt den ursprungliga tidplanen skulle badet ha öppnat nu under våren. På grund av olika omständigheter, bland annat läckande rör, har arbetet dock dragit ut på tiden. Nu hoppas vi istället att kunna öppna i höst.

– Om inget oförutsägbart händer, tror vi i dagsläget att vi kommer att kunna vara klara till hösten, säger David Edvardsson, kommunens projektledare för renoveringen av Lunnevibadet.

En hel del arbete återstår. I nuläget håller entreprenören på att få armeringen på plats, därefter ska bassängbottnar gjutas, golven ska få klinkers och så småningom ska bassängerna fyllas på med vatten. Resultatet – ett nytt och uppfräschat badhus för alla grästorpare.

Söker badmästare

I samband med renoveringen av badet utlyser kommunen även två nya tjänster ­– ytterligare en badmästare och en simlärare.

– Jag vet att öppningen av badhuset är mycket efterlängtad och att servicen på badet är viktig för våra kommuninvånare, säger Mona Wesslén Almqvist, kommunutvecklare och fritidschef i Grästorps kommun.

Sök tjänsten som badmästare Länk till annan webbplats.

Sök tjänsten som simlärare Länk till annan webbplats.