Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 5 maj 2020

Uppskattad gudstjänst i vårdagssol

I värmande vårsol och under klarblå himmel firades vårens första utegudstjänster på Vistegårdens äldreboende och Hallers väg.
- En fin och välgörande stund. Riktigt bra, tyckte Gunvor Jansson, en av de boende som satt och njöt i solväggen.

Tillsammans med sin dotter brukade Gunvor tidigare besöka kyrkan varje söndag och dessutom gudstjänsten i kommunhusets samlingssal på tisdagar. Men det var innan coronavirusets härjningar. Nu har kommunen och kyrkan fått hitta andra lösningar.
- Det känns väldigt bra att vi istället kan möta de äldre på det här sättet, menade Henrik Sävenstrand, präst i pastoratet, som tillsammans med kantor Margareta Särevik höll i andakt och musik. Vi har längtat efter att få träffa dem igen, så hoppas att de nu är sugna på att stämma in i psalmsången.

Veckovis
Det blev tre kortare framträdande under eftermiddagen - på Tallskogen/Ekbacken, Solgläntan/Björkdungen och Hallers väg. Tanken är att det blir återkommande utegudstjänster på dessa ställen under tisdagarna framöver.
- Vi hoppas på fint väder och kör på tillsvidare. Men det är förstås svårt att planera något bestämt just nu, sa Henrik.
Efter andakt och betraktelse, solosång av Margareta och gemensam sång i de välkända psalmerna Likt vårdagssol i morgonglöd och Härlig är jorden, dukades det fram kaffe med dopp ute på altanen. Det blev helt enkelt en eftermiddagsstund med solig guldkant.

Gunvor Jansson
Blommor Vistegården
Gudstjänst Vistegården