Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 12 maj 2020

Krisberedskapsveckan 2020

Den 11-17 maj är det krisberedskapsveckan, en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Årets kampanj anpassas till den pågående pandemin.

Kända artister gör exklusiva hyllningar

I hanteringen av pandemin tar väldigt många människor ett stort eget ansvar. De behöver bli sedda, stärkta och bekräftade. Varje dag klockan 15.00 under Krisberedskapsveckan kommer olika artister att hylla ett initiativ live på instagram.com/dinsakerhet Länk till annan webbplats.

Alla som vill kan också skicka in en personlig hyllning till någon som bidrar till krishanteringen till sverigehyllar@msb.se.

Förbered dig!

En kris kan göra att samhället inte fungerar som vi är vana vid. Det finns mycket som kan hända. Till exempel transportstörningar, översvämningar, skogsbränder, it-attacker, terrorangrepp och militära konflikter. Vårt samhälle är sårbart och redan efter en kort tid kan en kris göra att vardagen bli besvärlig.


MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) samarbetar med armbryterskan Heidi Andersson som visar enkla tips för hushållet inom områdena mat, vatten, värme, kommunikation och brandsäkerhet.