Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 13 maj 2020

Skolavslutningar i Grästorp 2020

För att minska risken för spridning av coronaviruset och covid-19 och skydda riskgrupper ställer vi om årets skolavslutningar i Grästorp. Rektorer och lärare har tillsammans med eleverna planerat för hur skolavslutningarna ska bli festliga och minnesvärda och samtidigt följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Gemensamt för både Lunneviskolan och Nya Centralskolan är att skolavslutningarna genomförs utan vårdnadshavare och andra anhöriga. Skolavslutningarna utförs årskurs- eller klassvis tillsammans med lärare i de ordinarie skollokalerna eller utomhus på skolan. För att undvika folksamlingar kommer alla elever som vanligtvis åker skolskjuts att göra det till och från skolan även på skolavslutningsdagarna.


När det gäller årskurs 9 är de ordnade skolavslutningsarrangemangen på Skara Sommarland och Liseberg inställda i år och vi uppmanar därför alla att istället ta möjligheten att fira tillsammans med sina familjer hemma.


Vi vet att skolavslutningen är en viktig och högtidlig dag för elever och vårdnadshavare och vi förstår att det kan finnas besvikelse hos många. Vi tror dock att det finns en förståelse för att hjälpas åt så att eleverna får en fin skolavslutning med sina lärare i skolan och därefter med sina familjer på hemmaplan.


Datum för skolavslutningarna i Grästorps kommun 2020:


Förskoleklass
- Torsdag 11 juni. Skolskjuts enligt ordinarie tidtabell.

Årskurs 1-3 samt grundsärskola Lunneviskolan
- Torsdag 11 juni. Skolskjuts enligt ordinarie tidtabell på morgonen och klockan 15.30 på eftermiddagen.

Årskurs 4-8 samt grundsärskola Nya Centralskolan
- Fredag 12 juni. Skolskjuts enligt ordinarie tidtabell på morgonen och hemresa klockan 11.10.

Årskurs 9
- Onsdag 10 jun klockan 18.30 - 23. Skjuts till och från skolan av vårdnadshavare.
- Torsdag 11 juni. Avslutning och betygsutdelning, Skolskjuts enligt ordinarie tidtabell på morgonen och hemresa klockan10.10.

 

Bildningsverksamhetens ledningsgrupp genom skolchef Eva Dahl
eva.dahl@grastorp.se