Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 2 juni 2020

Begränsad framkomlighet när Stora Skubbet rustas upp

Skubbet är en välbesökt motionsslinga som ligger naturskönt i skogen precis bredvid Lunneviområdet. Nu ska Stora Skubbet rustas upp, och under 2020 satsar Grästorp 500 000 kronor på just detta. Arbetet startar redan nästa vecka, och inleds med avverkning av en del träd.

Satsningen kommer att pågå under flera år, och i första skedet handlar det om att avverka en del träd för att efterhand kunna bredda stigarna i hela stora skubbet. Under året kommer man dessutom att utöka elljusspåren med en ny sträckning, från undergång Skubbet till undergång Lunnevi.

- Satsningen som kommunstyrelsen beslutat om innebär framför allt tillgänglighet och trygghet. Skubbet ska kunna användas av alla, och att man ska kunna gå där med både barnvagn och rullator utan att behöva snubbla eller bryta sig, säger Johan Skoglund, chef för samhällsbyggnadsverksamheten.

Arbetet med avverkningen beräknas pågå mellan vecka 24-26, och under den här tiden är det olämpligt att vistas i Stora Skubbet, på grund av skogsmaskiner. Slingan runt Lilla Skubbet går att använda som vanligt.