Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 4 juni 2020

Baristabesök som gav mersmak

Hallå där Mattias Ymefors, enhetschef på stödenheten och ansvarig för servicebostaden och Vita huset i Grästorp, som idag hade baristabesök ute i trädgården!

Hur kom detta sig?
-
Vi fick erbjudande om ett gratisbesök av ett baristaföretag vars vanliga verksamhet nu avstannat på grund av corona. Så de har tid över till den här typen av besök som sponsras av såväl andra företag som av privatpersoner. Syftet är att förgylla lite på äldreboenden och stödboenden. Och besöket var väldigt lyckat och uppskattat. Rätt målgrupp kan man säga då både brukare och personal här älskar kaffe.

Fick ni några heta och smakfulla tips?
-
Nja, inte så många konkreta tips kanske, men desto mer gott kaffe, annorlunda teer och härlig choklad att smaka på. Det var mer njutning än fakta om man säger så. De flesta drack fler än fem koppar kaffe och jag gissar att vissa får lite svårt att somna i kväll…ha ha. Min personliga favorit var ett chai-te med inslag av kardemumma. Mycket gott!

Hände det något mer trevligt under eftermiddagen?
-
Ja, vi har promenerat i Skubbet och grillat korv. Allt i små grupper och med god social distans. Även under fikat satt vi utspridda i trädgården. Det fungerade väldigt bra.

Till sist – hur dricker du själv helst ditt kaffe?
- Jag dricker det helt svart. Det är det bästa.

barista Vita huset
barista 3