Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 17 juni 2020

Fina resultat för studenter från Grästorp

I dagarna delades det ut stipendier till elever på De la Gardiegymnasiet som har utmärkt sig lite extra i skolarbetet, och en hög andel av eleverna kommer från Grästorp.

De la Gardiegymnasiet i Lidköping delade i år stipendier till totalt 127 studenter, och närmare 10 % av dessa är från Grästorp. Det är en stor bedrift av studenterna från Grästorp, som bara utgör 38 av årskullens totalt 700 studenter.

Tobias Leverin, bildningsutskottets ordförande är både stolt och nöjd.

− Jag vill gratulera studenterna till deras fina resultat, och önska dem lycka till i vad de tar sig för i framtiden. Och så kan vi konstatera att Grästorps utbildningsverksamhet fungerar väldigt bra, och ger våra ungdomar bra förutsättningar för ett framgångsrikt liv. Det är glädjande då undersökning efter undersökning visar att fullföljda studier är en grundförutsättning för bra livskvalitet.

I mars 2020 kom resultaten från Skolinspektionens tillsyn, där Grästorps förskola och skola fick full pott, och där skolchef Eva Dahl tryckte särskilt på det långsiktiga utvecklingsarbetet med fokus på att förbättra kvaliteten i förskola och skola som ger fortsatt goda resultat.

Tobias Leverin avslutar:

− Jag är fast besluten att stötta och motivera våra ungdomar även efter gymnasiet. Det är väl så viktigt att man fortsätter ut i arbetslivet och känner att man duger till och bygger upp sin självkänsla.