Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 8 augusti 2020

Vattenläckan, 10 augusti klockan 15.00: vattnet behöver inte kokas innan förtäring

Viktig information angående vattenläckan i Grästorp.

10 augusti klockan 15.15: Vi har fått svar på vattenproverna och det kommunala vattnet i Grästorps kommun är säkert att dricka och behöver inte kokas innan förtäring. 

-----

10 augusti klockan 14.15: Vi inväntar svar på vattenprov och uppdaterar status på dricksvattnet så fort vi kan via hemsida och Facebook.

-----

8 augusti klockan 13.40: Läckan är åtgärdad och samtliga hushåll har återigen tillgång till vatten. Rekommendationen att koka vattnet kvarstår dock, läs mer på Livsmedelsverkets hemsida. Länk till annan webbplats.

-----

8 augusti klockan 11.30: Rekommendationen att koka dricksvattnet är utökad till hela centralorten och kommer att kvarstå tills vi fått svar på vattenprov.

-----

8 augusti klockan 9.40: Vattenläckan beräknas vara lagad på förmiddagen lördag den 8 augusti. Berörda hushåll, alltså de som varit utan vatten under natten uppmanas att koka vattnet tills vidare. På Livsmedelsverkets hemsida kan man läsa mer om vad detta innebär, och vilket vatten som måste kokas. Länk till annan webbplats.

Vattnet kan vara missfärgat i början, men kommunen håller på att spola ledningarna.

Kommunförrådet på Odinsgatan 19 är fortfarande öppet för de som vill hämta vatten.

-----

8 augusti klockan 8.00: Samhällsbyggnadsverksamheten arbetar fortfarande med att laga vattenläckan på Jon Jespersgatan som upptäcktes i veckan. Natten mellan fredag och lördag stängdes vattnet av till fastigheter mellan golfbanan, torget och kommunens hus för reparation av vattenläckan. Det området har behövt utökats något under lördagen. Vatten finns att hämta på baksidan av kommunförrådet på Odinsgatan 19, grinden står öppen.

-----

7 augusti klockan 15.45: Vattenläckan är lokaliserad och för att laga den kommer vi att behöva stänga av vattnet för fastigheter mellan golfbanan, torget och kommunens hus. Detta kommer att ske natten mellan fredag och lördag mellan klockan 00-03.