Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 13 augusti 2020

Skolstart hösten 2020

Under nästa vecka startar skolan igen för Grästorps elever, och både lärare och rektorer ser fram emot höstterminen och är redo att åter välkomna eleverna till skolan!

Starten på höstterminen är alltid extra rolig, då börjar eleverna i ny årskurs, med nya läromål och utmaningar. För en del elever kan det kännas lite nervöst, andra inte. En del lärare får helt nya klasser att bekanta sig med, och några börjar sitt sista år i Grästorp innan gymnasiet tar vid.

En utmaning som följer med sedan i våras är coronaviruset, och hur vi fortfarande måste arbeta för att begränsa smittspridningen. Det är ett arbete som både lärare, elever och rektorer måste hjälpas åt med, säger skolchef Eva Dahl.

Förskolan och skolan har vidtagit en mängd åtgärder under våren, med bland annat hämtning och lämning utomhus på förskolan, och många fler utomhusaktiviteter. I matsalen gäller det att hålla avstånd, och lunchtiderna är utspridda så mycket som möjligt för att undvika trängsel.

Något av det viktigaste vi gör, och som vi måste fortsätta att göra är att hålla avstånd, tvätta händerna och att stanna hemma vid sjukdom. Och det gäller både lärare, barn och elever, fortsätter skolchef Eva Dahl. På så sätt kan vi hindra smittspridningen.

Elever som är hemma med mildare sjukdomssymptom kan följa undervisningen via Teams, och går på så vis inte miste om några lektionstimmar.

Information till vårdnadshavare angående skolstarten läggs ut på Edwise. Det går också att läsa mer om bildningsverksamhetens arbete med covid-19 här. Frågor och svar hittar du här.

Tider för skolstart HT20

Skolan börjar på onsdag den 19 augusti.

Lunneviskolan F-3

Skoldagen börjar klockan 8 och slutar 14.15.

F-klassens mentorer möter upp eleverna på skolgården utanför skolhuset. Övriga årskurser möts vid klassrummen.

Varje årskurs firar in läsåret tillsammans under dagen.

Nya Centralskolan 4-9

Skoldagen börjar klockan 9 och slutar 14.20 för årskurs 4-6, och klockan 15.20 för årskurs 7-9.

Mentorerna möter upp eleverna på skolgården klockan 9 för att därefter gå till klassrummet. Varje klass firar in läsåret tillsammans under dagen.

Skolskjutsarna går enligt ordinarie tidtabell.