Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 29 oktober 2020

Viktigt att alla tar ansvar när rekommendationerna för äldre tagits bort

Den 22 oktober rapporterade Folkhälsomyndigheten att man tar bort rekommendationerna för personer över 70 år. Nu gäller samma rekommendationer för alla.

Förändringen gör att det fortsättningsvis är särskilt viktigt att alla tar ansvar och fortsätter följa de allmänna råden för att förhindra smittspridning av covid-19.

Håll avstånd i helgen

Fira allhelgona eller halloween med de närmaste, och glöm inte att hålla avstånd och att stanna hemma och undvika sociala kontakter om du har symptom som kan kopplas till covid-19.

Avstå bus- eller godisrunda och hitta på andra aktiviteter för halloween med de närmaste.

På Svenska kyrkans hemsida kan man tända ett digitalt ljus, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. istället för att åka till kyrkogården.

Uppdatering 30 oktober: Folkhälsomyndigheten skärper de allmänna råden

Från och med den 29 oktober uppmanas alla som vistas i Stockholms, Västra Götalands och Östergötlands län att:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Mer information finns på Folkhälsomyndighetens sida Länk till annan webbplats.