Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 30 oktober 2020

Skärpta allmänna råd

Smittspridningen har ökat kraftigt i Västra Götaland under tidigare veckor med en tydlig markant ökning de senaste två dygnen. Därför skärpte Folkhälsomyndigheterna igår de allmänna råden i Västra Götaland.

De skärpta råden gäller från 29 oktober och tre veckor framåt, och innebär att alla som vistas i Västra Götaland bör:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Det är dock viktigt att tänka på att den som har symtom som kan vara covid-19 ska undvika all nära kontakt med andra.

Länk till Folkhälsomyndighetens sida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Åtgärder i Grästorps kommun

Krisledningsgruppen och ledningsgrupper i kommunen sammanträder under dagen för att riskbedöma och besluta om åtgärder för den kommunala verksamheten. Vi återkommer med uppdateringar omgående.