Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 1 april 2021

Håll värmen utan påskeldar i år

För många innebär en vanlig påsk att umgås, fira och samlas kring påskeldar. I år är det, som vi alla vet, inte som vanligt. Att samlas i stora folksamlingar runt värmande påskbrasor är inte tillåtet.

Smittspridningen i länet är hög och vården är hårt belastad. Därför är det extra viktigt att vi följer rådande regler och restriktioner. Det är allas vårt ansvar att begränsa antalet nya nära kontakter genom att endast umgås med de personer vi normalt träffar och att undvika platser där det är risk för trängsel.

Påskbrasor

Påskeldar, som ofta lockar mycket folk, kan räknas som en allmän sammankomst eller offentlig tillställning där maxantalet är åtta deltagare. Därför är det inte läge att arrangera något större påskfirande eller stora samlingar vid påskbrasor. Även om samlingen anordnas för en mindre krets i föreningars eller samfälligheters regi, vet vi att påskeldar med mera, alltid lockar till sig människor och det kan vara svårt att begränsa samlingarna antalsmässigt. I år ska vi undvika arrangemang som kan orsaka folksamlingar och trängsel.

Om någon vill elda i sin trädgård till påsk, enbart för familjen är detta möjligt men man måste fortfarande komma ihåg att inte vara fler än åtta personer, hålla avstånd och inte bjuda in grannarna. Kom också ihåg att kolla upp och följa vad din kommun säger när det gäller eventuella eldningsrestriktioner och försiktighetsåtgärder. Information om vad som gäller finns på kommunernas webbplatser.

Den här påsken blir inte som vanligt. Håll värmen utan påskeldar i år!