Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 7 september 2022

Parkeringstips inför förtidsröstning och valdag

På söndag är det val till riksdag, region- och kommunfullmäktige. I Grästorp ligger förtidsröstningslokal samt vallokaler i Kommunens hus. Du kan förtidsrösta ända fram till valdagen.

Parkering vid Kommunens hus

Vi räknar med att många kommer för att lägga sin röst de sista dagarna innan valdagen den 11 september. Förtidsröstningslokal samt vallokaler i Grästorp är alla placerade i Kommunens hus, Jon Jespersgatan 28.

Parkeringsplatser finns väster om huset, precis framför entréerna, men också norr om huset mot Närhälsan och längs Jon Jespersgatan med infart från Rönnvägen.

Framför Kommunens hus kan det ibland bli trångt på parkeringen. Se till att parkera i angivna rutor, och var vänliga och respektera de reserverade platserna för hemtjänstens bilar som används alla dagar i veckan.

Gå eller cykla gärna

Ni som har möjlighet får gärna promenera eller cykla till Kommunens hus för att rösta.

Förtidsröstning

Du kan förtidsrösta fram till valdagen. Röstningslokal vid förtidsröstning är Röda rummet i kommunens hus, Jon Jespersgatan 28 i Grästorp. Röda rummet ligger bredvid medborgarkontoret.

Om du inte har ditt röstkort med dig hjälper vi dig att skriva ut ett dublettröstkort. Kontakta gärna kommunen innan via mail eller telefonnummer, så har vi ditt dublettröstkort utskrivet och klart till dig när du kommer.

För att förtidsrösta behöver du ta med ditt röstkort och id-handling. Saknar du id-handling kan en annan person intyga din identitet. Den personen måste i så fall visa sin id-handling eller vara känd av röstmottagaren.

Öppettider för förtidsröstningen

  • Måndag 9-19
  • Tisdag 9-15
  • Onsdag 9-15
  • Torsdag 9-19
  • Fredag 9-15

Lunchstängt mellan 12-13

  • Lördag - söndag 9-13

Valdistrikt och vallokaler

På valdagen den 11 september kan du rösta i din vallokal. I Grästorp är alla vallokaler placerade i kommunens hus, Jon Jespersgatan 28. Vallokalerna är öppna mellan 08:00-20:00.