Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 12 augusti 2019

Påminnelse om skolkort och skolskjuts

Höstterminen är snart här och det är hög tid att ansöka om skolkort (gymnasieelever) respektive skolskjuts (grundskoleelever som behöver åka skolbuss).

 

GRUNDSKOLEELEVER
Alla vårdnadshavare till barn som behöver åka skolbuss till grundskolan i Grästorp ska ansöka om skolskjuts via webblänk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Mer information finns på kommunens hemsida https://www.grastorp.se/barn-och-utbildning/skola/skolskjuts.html Länk till annan webbplats.

Om du missat att ansöka så skynda dig. Enbart elever som ansökt kommer kunna placeras på någon busstur, även om man tidigare år åkt skolbuss. Ansökningar inkomna under semesterperioden behandlas fortfarande.

Frågor kring ansökningsförfarandet besvaras av Britt Andersson 0514-58293 eller på mail britt.andersson@grastorp.se

 

GYMNASIEELEVER
Du som ska läsa på gymnasiet eller är vårdnadshavare till gymnasieelev behöver ansöka om skolkort för kommande läsår. Fyll i och underteckna ansökningsblanketten här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du som ska studera på någon av följande gymnasieskolor behöver hämta ditt skolkort från Grästorps kommun:

  • Kunskapsförbundet Väst, Trollhättan och Vänersborg, samt friskolor i dessa kommuner
  • Naturbruksgymnasierna i Västra Götalandsregionen
  • Gymnasieskolor i Göteborg
  • Gymnasieskolor i Uddevalla

Ta med ifylld blankett till Anita Andersson på Nya Centralskolan så får du ditt skolkort. Har du inte utskriftsmöjligheter kan du göra det på Grästorps Bibliotek. Kom ihåg att vårdnadshavare ska skrivit under blanketten om du inte är myndig.

 

Du som ska studera på någon av nedanstående gymnasieskola kommer att få ditt skolkort på din gymnasieskola. Det innebär att du första skoldagen får åka med bussen på morgonen utan någon biljett och till att börja med får ett tillfälligt skolkort på din gymnasieskola:

  • Gymnasieskolor inom Gymnasium Skaraborg (Lidköping, Vara, Skara, Skövde m fl)
  • Fridaskolan i Vänersborg
  • Folkuniversitetet i Trollhättan


Ev frågor om skolkort till gymnasieskolan kan ställas till anita.andersson@grastorp.se britt.andersson@grastorp.se eller eva.dahl@grastorp.se