Dela sidan på sociala medier

NSG logga grön

Näringslivssamverkan Grästorp (NSG)

Näringslivssamverkan Grästorp (NSG) är en ideell förening som driver näringslivsarbetet i kommunen. Huvudmännen i NSG är Grästorp Handel Länk till annan webbplats., Företagarna Länk till annan webbplats., LRF Länk till annan webbplats., Grästorps Fastighetsägare Länk till annan webbplats., Åse Viste Sparbank Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Grästorps kommun.

NSG samordnar näringslivsarbetet i kommunen och fungerar också som rådgivare för företagarna i frågor som gäller framför allt affärsutveckling, etablering och samverkan. Det övergripande målet är att utveckla och stärka näringslivet i Grästorp.

I Grästorp arbetar Sofie Skalstad med näringslivs- och landsbygdsutveckling, centrumutveckling, evenemang och marknadsföring av Grästorps kommun.

Följ gärna NSG på facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och skriv upp dig på nyhetsbrevet Öppnas i nytt fönster. för att ha koll på vad som händer.

Kontakt

Kontakta näringslivs- och landsbygdsutvecklare Sofie Skalstad via mail på sofie.skalstad@grastorp.se eller via telefon 0514-580 03

8 tips till dig som är nyföretagare

I Grästorps kommun arbetar vi aktivt med företagsklimatet och vi vill väldigt gärna se nya företagare. Tillsammans med NyföretagarCentrum Vest och Åse Viste Sparbank har vi ett samarbete där vi erbjuder kostnadsfri rådgivning för den som vill starta eget.

I den här filmen får du åtta tips som hjälper dig på vägen att starta egen verksamhet.

 

Grästorp

Grästorp - En erkänt bra kommun för företagare

Grästorp är en liten kommun. Det gör oss mycket flexibla och snabba. Vi gömmer oss inte bakom en snårig byråkrati, utan vi samarbetar effektivt tillsammans med det lokala näringslivet.

Grästorps kommun jobbar mycket med att se till så att förutsättningarna är så bra som möjligt för de företagare som finns och som vill etablera sig i kommunen.

Grästorp ligger mitt i Västra Götaland med större orter på nära håll. Här bor ca 5600 invånare. Grästorp har goda kommunikationer. Till Göteborg tar det under timmen och till Stockholm kan åka tåg över dagen. Flygplats finns i närområdet. Grästorp ligger i en vacker natur. Dessutom finns här ett rikt föreningsliv.

I Grästorp har vi en alldeles egen modell för att driva näringslivsarbetet. Här har näringslivet och kommunen bildat den ideella föreningen Näringslivssamverkan Grästorp (NSG).

Tre näringslivsorganisationer finns tillsammans med den lokala banken och kommunen representerade i NSG:s styrelse och det är den som driver det långsiktiga arbetet. Med NSG har Grästorp skapat en effektiv mötesplats och motor för näringslivsarbetet.

NSG:s övergripande mål är att utveckla och stärka näringslivet i kommunen. Våra insatser riktas i första hand mot befintliga företag och nystart av företag, men vi arbetar även med att hjälpa inflyttande företag att etablera sig i Grästorp. Företag i alla branscher är välkomna till NSG.

Vi anordnar regelbundna företagsträffar, oftast frukostmöten, med intressanta föredrags- hållare. Syftet med aktiviteterna är att öka kompetensen och att skapa samverkan och starka nätverk för företagarna. Flera gånger om året anordnar vi Starta eget-information i samarbete med Nyföretagarcentrum.

If you would like information in English, read more on how you can ”Establish your company in Grästorp”If you would like information in English, read more on ”What we offer”

nsg

Högt rankad

Grästorp är högt rankad i Svenskt näringslivs rankning över det bästa företagsklimatet.

I undersökningen får företagare betygsätta hur de upplever den lokala miljön för det egna företaget. Grästorp placerar sig mycket högt när det gäller tjänstemännens attityder och politikernas attityder till företagande, liksom tillämpning av lagar och regler.

Läs mer om Svenskt Näringslivs rankning Länk till annan webbplats.

Bra placering

Kommunen ligger strategiskt vid riksvägarna 47 och 44 och mitt i Västra Götalandsregionen med närhet till Trollhättan, Vänersborg, Lidköping och övriga Västsverige. Rakt genom kommunen går järnvägen Uddevalla-Borås-Varberg, vilket innebär att vi har täta anslutningar till Västra stambanan Stockholm-Göteborg och södra delarna av landet via Borås.

Flyg till och från Stockholm går från Trollhättan-Vänersborgs flygplats som vi når på cirka 20 minuter. Resan till Stockholm tar en timme.

Framförallt erbjuder Grästorps kommun en fantastisk boendemiljö. Ett mycket rikt föreningsliv, stora möjligheter till sport- och fritidsaktiviteter och bra hus- och tomtpriser gör att många väljer att bosätta sig och etablera företag här.

Flygplan