Dela sidan på sociala medier

Näringslivssamverkan Grästorp NSG

8 tips till dig som är nyföretagare

I Grästorps kommun arbetar vi aktivt med företagsklimatet och vi vill väldigt gärna se nya företagare. Tillsammans med NyföretagarCentrum Vest och Åse Viste Sparbank har vi ett samarbete där vi erbjuder kostnadsfri rådgivning för den som vill starta eget.

I den här filmen får du åtta tips som hjälper dig på vägen att starta egen verksamhet.

Vad är NSG?

nsg

Näringslivssamverkan Grästorp (NSG) är en ideell förening som driver näringslivsarbetet i kommunen. Huvudmännen i NSG är Grästorp Handellänk till annan webbplats, Företagarnalänk till annan webbplats, LRFlänk till annan webbplats, Grästorps Fastighetsägarelänk till annan webbplats, Åse Viste Sparbanklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Grästorps kommun.

NSG samordnar näringslivsarbetet i kommunen och fungerar också som rådgivare för företagarna i frågor som gäller framför allt affärsutveckling, etablering och samverkan. Det övergripande målet är att utveckla och stärka näringslivet i Grästorp.

Kultur- och näringslivschef är Sofia Jessen. Hon arbetar även med landsbygdsutveckling, centrumutveckling, evenemang och marknadsföring av Grästorps kommun, tillsammans med näringslivs- och landsbygdsutvecklare Sofie Skalstad.

Följ gärna NSG på facebooklänk till annan webbplats

Glöm inte att registrera dig för NSG:s nyhetsbrev för inbjudningar och nyttig information!

 För nya uppdateringar, besök Nyhetsbrev NSG , Nyheter NSG

 För att få veta vad som är på gång, besök Evenemang

 Läs mer om medlemsföretag i Grästorp här


Text

IFrame
 IFrame
Grästorp

Grästorp - En erkänt bra kommun för företagare

Grästorp är en liten kommun. Det gör oss mycket flexibla och snabba. Vi gömmer oss inte bakom en snårig byråkrati, utan vi samarbetar effektivt tillsammans med det lokala näringslivet.

Grästorps kommun jobbar mycket med att se till så att förutsättningarna är så bra som möjligt för de företagare som finns och som vill etablera sig i kommunen.

Grästorp ligger mitt i Västra Götaland med större orter på nära håll. Här bor ca 5600 invånare. Grästorp har goda kommunikationer. Till Göteborg tar det under timmen och till Stockholm kan åka tåg över dagen. Flygplats finns i närområdet. Grästorp ligger i en vacker natur. Dessutom finns här ett rikt föreningsliv.

I Grästorp har vi en alldeles egen modell för att driva näringslivsarbetet. Här har näringslivet och kommunen bildat den ideella föreningen Näringslivssamverkan Grästorp (NSG).

Tre näringslivsorganisationer finns tillsammans med den lokala banken och kommunen representerade i NSG:s styrelse och det är den som driver det långsiktiga arbetet. Med NSG har Grästorp skapat en effektiv mötesplats och motor för näringslivsarbetet.

NSG:s övergripande mål är att utveckla och stärka näringslivet i kommunen. Våra insatser riktas i första hand mot befintliga företag och nystart av företag, men vi arbetar även med att hjälpa inflyttande företag att etablera sig i Grästorp. Företag i alla branscher är välkomna till NSG.

Vi anordnar regelbundna företagsträffar, oftast frukostmöten, med intressanta föredrags- hållare. Syftet med aktiviteterna är att öka kompetensen och att skapa samverkan och starka nätverk för företagarna. Flera gånger om året anordnar vi Starta eget-information i samarbete med Nyföretagarcentrum.

If you would like information in English, read more on how you can ”Establish your company in Grästorp”If you would like information in English, read more on ”What we offer”

Högt rankad

Grästorp har det bästa företagsklimatet i Skaraborg. Detta enligt Svenskt näringslivs årliga ranking över de 290 svenska kommunerna.

ny raknad

Av siffrorna, som presenterades på tisdagsmorgonen, framgår att Grästorp numera tillhör landets 20 främsta kommuner när det gäller förutsättningar för näringslivet. Kommunen avancerar fem platser jämfört med fjolårets ranking och hamnar på 19:e plats.

I undersökningen får företagare betygsätta hur de upplever den lokala miljön för det egna företaget. Grästorp placerar sig mycket högt när det gäller tjänstemännens attityder och politikernas attityder till företagande, liksom tillämpning av lagar och regler.

Läs mer om Svenskt Näringslivs rankninglänk till annan webbplats


Bra placering

Kommunen ligger strategiskt vid riksvägarna 47 och 44 och mitt i Västra Götalandsregionen med närhet till Trollhättan, Vänersborg, Lidköping och övriga Västsverige. Rakt genom kommunen går järnvägen Uddevalla-Borås-Varberg, vilket innebär att vi har täta anslutningar till Västra stambanan Stockholm-Göteborg och södra delarna av landet via Borås.

Flyg till och från Stockholm går från Trollhättan-Vänersborgs flygplats som vi når på cirka 20 minuter. Resan till Stockholm tar en timme.

Framförallt erbjuder Grästorps kommun en fantastisk boendemiljö. Ett mycket rikt föreningsliv, stora möjligheter till sport- och fritidsaktiviteter och bra hus- och tomtpriser gör att många väljer att bosätta sig och etablera företag här.

Flygplan

Näringslivsutveckling

I Grästorps kommun finns näringslivsutvecklare Sofia Jessen, som förutom näringslivet också jobbar med centrumutveckling, evenemang och marknadsföring av Grästorps kommun.

Sofia Jessen

Näringslivssamverkan Grästorp (NSG)

Näringslivssamverkan Grästorp är en ideell förening som driver näringslivsarbetet i kommunen. Huvudmän i NSG är Grästorp Handel, Företagarna, LRF, Grästorps Fastighetsägare, Åse Viste Sparbank och Grästorps kommun.

NSG samordnar näringslivsarbetet i kommunen och fungerar också som rådgivare för företagarna i frågor som gäller framför allt affärsutveckling, etablering och samverkan. Det övergripande målet är att utveckla och stärka näringslivet i Grästorp.

En unik resurs för dig som företagare i Grästorp

  • En naturlig mötesplats för företagare
  • Stärker nätverken i kommunen
  • Rådgivning och samordning
  • En dörr in i den kommunala förvaltningen
  • Stimulerar entreprenörsandan
  • Hjälper dig som nystartad företagare
  • Intressanta företagarmöten


Grästorp