Dela sidan på sociala medier

Föräldrautbildningar

Här kan du läsa mer om föräldrautbildningar vi erbjuder i Grästorps kommun.

Livsviktiga snack-föreläsning med Suicide Zero

livsviktiga snack

Tillsammans med Suicide Zero bjuder Grästorps kommun nu in föräldrar
med barn i åldrarna 9-12 år till denna digitala föreläsning.

Livsviktiga snack är ett initiativ av Suicide Zero och en del i organisationens
suicidpreventiva arbete.
Forskning visar nämligen att ju tidigare barn lär sig att uttrycka sig och prata om känslor, desto bättre klarar de av tonårens och livets stora utmaningar.

Föreläsningen är framtagen utifrån materialet i boken ’Livsviktiga snack’ som Suicide Zero
skickade ut till 117 500 föräldrar i Sverige i maj 2020. Läs mer på livsviktigasnack.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Välkommen att anmäla dig redan idag!

Datum: Onsdag 22/9
Tid: 18.00-19.00 med efterföljande frågestund på 30 minuter
Plats: Online via Microsoft Teams
Anmälan: Sker via Grästorps kommuns hemsida via formuläret nedan

Föreläsningen genomförs tillsammans med den ideella
organisationen Suicide Zero, med stöd från Västra Götalandsregionen.

Har du frågor?

Hör av dig till Linda Hurtig, linda.hurtig@grastorp.se eller 0514-58285

Trygghetscirkeln 0-6 år

8 träffar à 2 h

Trygghetscirkeln utgår från anknytningsteorin och kunskapen om att de barn som får sina behov av skydd och omvårdnad tillgodosedda på ett inkännande, lyhört och förutsägbart sätt utvecklar en trygg anknytning. Barnet får erfarenheter av att vuxna är tillgängliga för att ge stöd och lär sig gradvis att själv klara av svårigheter, om de är rimliga. En trygg anknytning under barndomen har visat sig utgöra en buffert i livet.

Komet

Komet 3-11 år 11 träffar à 2,5 h
Komet 12-18 år 8 träffar à 2,5 h

Komet är en förkortning för KOmmunikationsMETod och är ett utbildningsprogram som riktar sig till föräldrar. Komet är ett program i föräldraskapsstöd som syftar till att förbättra kommunikationen mellan föräldrar och barn. Det är vanligt att barn bråkar med sina föräldrar och syskon. Ibland kan det vara svårt att som förälder veta hur man ska hantera det. Komet är en utbildning som riktar sig till dig som vill minska konflikterna hemma och få en bättre relation med ditt barn.

Alla Barn i Centrum

3-12 år 4 träffar à 2,5 h

Få saker är viktigare än relationen med våra barn. Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt till trygga och självständiga individer som vuxna. Det är det ABC:s gruppträffar handlar om. På träffarna tar vi del av både varandras erfarenheter samt aktuell forskning. Innehållet handlar bland annat om hur föräldrar kan främja sitt barns självkänsla, hur man kan arbeta för att stärka relationerna i familjen och hur konflikter kan förebyggas.