Dela sidan på sociala medier

Föräldrautbildningar

Här kan du läsa mer om föräldrautbildningar vi erbjuder i Grästorps kommun.

Våga Fråga-föreläsning med Suicide Zero

En unik föreläsning för dig över 18 år om hur vi tillsammans kan förebygga självmord.

Tillsammans med organisationen Suicide Zero bjuder Grästorps kommun nu in allmänheten till en digital Våga Fråga-föreläsning. Vi går igenom fakta och myter om självmord, lär dig känna igen och bli uppmärksammad på varningstecken på psykisk ohälsa och ger dig tips och råd på hur du kan stötta någon i din närhet som har det svårt.

Välkommen att anmäla dig redan idag! Tillsammans räddar vi liv.

Vad: En föreläsning i hur du som medmänniska kan bidra till att rädda liv.

Datum: 19/5

Tid: kl. 18.00-19.30

Plats: Online via Teams

Anmälan: I formuläret nedan. Länk till mötet skickas till mailadress.

Föreläsningen genomförs tillsammans med den ideella organisationen Suicide Zero, med stöd från Västra Götalandsregionen.

Läs mer på Läs mer på suicidezero.se/utbildninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Har du frågor?

Hör av dig till Linda Hurtig, linda.hurtig@grastorp.se eller 0514-58285

Trygghetscirkeln 0-6 år

8 träffar à 2 h

Trygghetscirkeln utgår från anknytningsteorin och kunskapen om att de barn som får sina behov av skydd och omvårdnad tillgodosedda på ett inkännande, lyhört och förutsägbart sätt utvecklar en trygg anknytning. Barnet får erfarenheter av att vuxna är tillgängliga för att ge stöd och lär sig gradvis att själv klara av svårigheter, om de är rimliga. En trygg anknytning under barndomen har visat sig utgöra en buffert i livet.

Komet

Komet 3-11 år 11 träffar à 2,5 h
Komet 12-18 år 8 träffar à 2,5 h

Komet är en förkortning för KOmmunikationsMETod och är ett utbildningsprogram som riktar sig till föräldrar. Komet är ett program i föräldraskapsstöd som syftar till att förbättra kommunikationen mellan föräldrar och barn. Det är vanligt att barn bråkar med sina föräldrar och syskon. Ibland kan det vara svårt att som förälder veta hur man ska hantera det. Komet är en utbildning som riktar sig till dig som vill minska konflikterna hemma och få en bättre relation med ditt barn.

Alla Barn i Centrum

3-12 år 4 träffar à 2,5 h

Få saker är viktigare än relationen med våra barn. Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt till trygga och självständiga individer som vuxna. Det är det ABC:s gruppträffar handlar om. På träffarna tar vi del av både varandras erfarenheter samt aktuell forskning. Innehållet handlar bland annat om hur föräldrar kan främja sitt barns självkänsla, hur man kan arbeta för att stärka relationerna i familjen och hur konflikter kan förebyggas.