Dela sidan på sociala medier

Brottsförebyggande rådet

Det är tryggt att bo i Grästorp! Få andra kommuner har så låg brottslighet som Grästorp.

Sedan 2010 finns en samverkansöverenskommelse mellan Polismyndigheten i Västra Götaland (polisområde Skaraborg) och Grästorps kommun. Utgångspunkten är att genom samverkan och samordning arbeta för att motverka brottslighet och öka tryggheten i Grästorps kommun.

I det lokala Brottsförebyggande rådet finns företrädare från polisen, kommunens förvaltningar, regionen, fastighetsägare och svensk handel. Brottsförebyggande rådet sammanträder ungefär fyra gånger per år.

Här kan du läsa mer om Brottsförebyggande arbete på nationell nivå Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Tips på vad du själv kan göra

Brottsförebyggande råden i Grästorp, Essunga och Vara kommun har gemensamt tagit fram en Informationsfolder. I den finns tips på vad du själv kan tänka på för att undvika brott.

Du kan också läsa om vad man som vuxen bör tänka på när det gäller gränser och alkohol till unga. Då brottslighet har en stark koppling till alkohol och droger tycker vi det är viktigt att arbeta för att minska alkoholkonsumtionen i befolkningen samt sätta tydliga gränser för unga.

Barn och unga under 18 år skall inte dricka alkohol. Forskning visar att de unga som blir bjudna på alkohol hemma eller av vänner konsumerar mer än de som inte blir bjudna hemma.

Läs gärna vår folder! Pdf, 3.7 MB, öppnas i nytt fönster.