Dela sidan på sociala medier

Lättläst information om miljö- och byggfrågor

Här hittar du lättläst information om till exempel bygglov, lägenheter och husdjur.

Det är miljö- och byggnämnden Öppnas i nytt fönster. som har hand om frågor som bygglov, fastigheter, gator, vatten, avlopp, trafik, hälsovård och energifrågor.

Bygglov

Tala om för kommunen innan du bygger, bygger om eller bygger till ditt eget hus. Det är särskilt viktigt där husen står nära varandra. Där ska du också anmäla till kommunen om du vill måla om ditt hus i en annan färg.

Lägenhet

Vill du hyra en lägenhet i Grästorp? Kommunen hyr inte ut lägenheter. Prata med en fastighetsägare. Namn och telefonnummer till personer som äger hus med lägenheter i hittar du här Öppnas i nytt fönster..

Energirådgivare

Behöver du hjälp med att se till så det du betalar för värme och vatten blir billigare? Ring vår energirådgivare på telefon 0514-581 67.

Avloppsvatten

Avloppsvatten från disk, tvätt och toalett får inte rinna ut i naturen hur som helst. På landet är det du själv som har ansvar för att naturen inte skadas av detta.

Läs mer om avlopp här Öppnas i nytt fönster.

Trafik

På de flesta gator i Grästorp bestämmer kommunen hur fort du får köra. Kommunen har också bestämt hur du får parkera.

Den som har svårt att gå och behöver parkera på en plats för rörelsehindrade kan få ett parkeringstillstånd för detta.

Om du har frågor om parkeringstillstånd kan du kontakta Medborgarkontoret, telefon 0514-582 30 eller e-post: Medborgarkontoret

Hälsovårdsinspektion

Personal från kommunen besöker till exempel bensinstationer. De vill se att inget är farligt för människor eller miljö. De besöker också restauranger och affärer. Där får det inte vara smutsigt.

Läs mer om hur Grästorps kommun kontrollerar hälsan

Husdjur

I Grästorps samhälle kan du inte ha vilka djur som helst. Hund och katt får du ha. Ser du någon som inte tar hand om sina djur på ett bra sätt? Ring Länsstyrelsen på telefon: 031-60 71 72.