Dela sidan på sociala medier

Österlånggatan

Österlånggatan är i dag Grästorps kommuns enda servicebostad och den ligger centralt.

I servicebostadens personallägenhet på Österlånggatan 7 träffar du personal eller för att delta i gemensamma aktiviteter. Det är nära till affärer, buss eller tåg samt bibliotek/kulturhus. Om du inte har ett eget boende tidigare hjälper vi till med att hitta en lämplig lägenhet. Det görs i samverkan med fastighetsägare i kommunen. Du hyr sedan lägenheten i andra hand av Grästorps kommun.

Några av servicebostadens lägenheter ligger i samma trappuppgång medan andra finns lite längre bort.

Personal

I dag arbetar sju personal i servicebostaden. De har utbildning som undersköterska, behandlingspedagog eller socialpedagog.

På servicebostaden finns personal dygnet runt där en personal sover alltid jour på natten. På vardagar finns det alltid två personal på dagtid och på eftermiddag är det alltid tre. Lördag och söndag samt övriga helgdagar är det personal dygnet runt. Detta gäller även fyra veckor på sommaren när daglig verksamhet har stängt.

Vad vi erbjuder dig

  • Stöd och hjälp i praktiska vardagssituationer
  • Stöd i samspelet med vänner, arbetskamrater och anhöriga
  • Hjälp vid personliga frågor och funderingar eller i svåra situationer
  • Stöd att skapa ett eget hem
  • Stöd till fritidsaktiviteter utifrån dina intressen
  • Hjälp med kontakter ute i samhället

Vårt arbetssätt

Vi ser till dig som individ och ger dig personlig omvårdnad utifrån behov. Tillsammans med dig sätter vi upp mål så att du kan utvecklas och pröva på nya saker. Du tar eget ansvar och får samtidigt hjälp av oss.

Du erbjuds minst en kontaktpersonal i vår personalgrupp. Din kontaktpersonal har ett extra ansvar för att du får det stöd du behöver. Vi arbetar också med att skapa goda relationer till anhöriga, gode män, kontaktpersoner och andra närstående.