Dela sidan på sociala medier

Smultronvägen

Smultronvägen är den enda gruppbostaden i Grästorps kommun. Den startades 2010 och består av sex lägenheter samt ett gemensamt kök och vardagsrum.

Gruppbostaden ligger i ett villaområde i utkanten av Grästorp men med korta gångavstånd till affärer, service med mera. Du hyr din lägenhet i andra hand av Grästorps kommun.

Personal

I dag arbetar sju personal på Smultronvägen. Personalen har utbildning som undersköterska, mm. Personal arbetar i gruppbostaden då brukarna är hemma, i regel vardagar från klockan 14.30-09.15 nästa dag. En personal sover alltid jour på natten.

Lördag och söndag samt övriga helgdagar finns personal dygnet runt. Detta gäller även fyra veckor på sommaren när daglig verksamhet har stängt.

Vad vi erbjuder dig

  • Stöd och hjälp i praktiska vardagssituationer
  • Stöd i samspelet med vänner, arbetskamrater och anhöriga
  • Hjälp vid personliga frågor och funderingar eller i svåra situationer
  • Stöd att skapa ett eget hem
  • Stöd till fritidsaktiviteter utifrån dina intressen
  • Hjälp med kontakter ute i samhället

Vårt arbetssätt

Vi ser till dig som individ och ger dig personlig omvårdnad utifrån behov. Tillsammans med dig sätter vi upp mål så att du kan utvecklas och pröva på nya saker. Du tar eget ansvar och får samtidigt hjälp av oss.

Du erbjuds minst en kontaktpersonal i vår personalgrupp. Din kontaktpersonal har ett extra ansvar för att du får det stöd du behöver. Vi arbetar också med att skapa goda relationer till anhöriga, gode män, kontaktpersoner och andra närstående.