Sommarjobba inom social verksamhet

Nu söker vi dig som vill sommarjobba inom vård och omsorg för äldre, funktionshindrade samt inom socialpsykiatrin.

Social verksamhet

Att jobba med vård och omsorg innebär att du gör skillnad för andra personer varje dag. Du hjälper personer som behöver det allra mest och får i gengäld tillbaka glädje och tacksamhet. Oavsett var du väljer att jobba får du väldigt bra erfarenhet och minnen för livet. Dessutom är alla dagar olika och det blir aldrig långtråkigt. Hos oss har du möjlighet att utvecklas inom olika områden.

Välkommen till Grästorp

Hos oss får du utvecklas och lära dig inom olika områden och vi jobbar hela tiden med att förbättra och utveckla våra verksamheter och team. Inom vård och omsorg använder vi till exempel olika tekniska och digitala hjälpmedel för att underlätta vardagen för både omsorgstagarna och personalen och där ligger Grästorp i framkant.

När du inte arbetar har du möjlighet att nyttja våra massagestolar och du har dessutom fri åtkomst till gymmet för att träna.

Vem är du?

Vi söker både dig med erfarenhet och/eller utbildning inom yrket men även du som är nyexaminerad eller nyfiken på arbete inom vård och omsorg.

För att kunna ge våra omsorgstagare en bra och meningsfull vardag är det viktigt att du har ett gott bemötande och en positiv människosyn. Vi söker dig som är nyfiken, omhändertagande och vill ha ett viktigt sommarjobb där du gör skillnad.

Arbetsuppgifter

Inom vård och omsorg hjälper du personer som behöver stöd i sin vardag. Det kan till exempel vara hjälp med omvårdnad, måltid eller komma iväg på aktiviteter. Du kan jobba på ett boende eller hemma hos den person som behöver hjälp. Du kan jobba med äldre, med unga och med personer som har olika funktionsnedsättningar.

I arbetet ingår det bland annat att:

 • Stödja att få en meningsfull vardag baserad på individens livssituation
 • Stödja pedagogiskt till en meningsfull sysselsättning och fritid
 • Ge omsorg och service utifrån individuella behov
 • Utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter efter instruktioner och delegering
 • Samverka i det gemensamma omsorgs- och vårdarbetet
 • Dokumentera arbetet i digitala journalsystemet Lifecare

LSS och socialpsykiatri

Grafik där en person håller armen om en annan.

Vi söker dig med lämplig utbildningsbakgrund som exempelvis kan vara barn- och fritidsprogrammet, fritidsledarutbildning, omvårdnadsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Vi välkomnar dig som tidigare har arbetat hos oss, är nyexaminerad eller är nyfiken på arbetet inom LSS-verksamheterna.

Verksamheter inom LSS och socialpsykiatri som söker semestervikarier:

Äldreomsorg

Vi söker i första hand dig som är utbildad undersköterska eller vårdbiträde. Vi välkomnar även dig som tidigare har arbetat hos oss eller är nyfiken på arbetet inom vården. B-körkort krävs för arbete inom hemtjänsten.

Verksamheter inom äldreomsorg som söker semestervikarier:

 • Vistegården
  Särskilt boende inriktning demens
 • Hallers väg
  Särskilt boende inriktning somatik
 • Passagen
  Korttidsboende för rehabilitering och palliativ vård
 • Hemtjänst
  Stöttning i ordinärt boende

Övrig information